אחרי שהכנו פיצה על טורטייה, על כרובית ועל בצק שקדים – קבלו את ההברקה הבאה: את הפיצה היפה שבתמונה הכנו על בצק שעשוי בעיקר מטונה, ואתם בכלל לא מתחילים לדמיין איזה טעים זה יצא. מי בכלל צריך פחמימות
קוצצים דק את הירקות. מתבלים בשמן זית ולימון (מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך). מוסיפים את הטונה של פילטונה, גרעיני התירס וביצה קשה ומערבבים בעדינות. בתיאבון!
מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים עד לריכוך. לאחר שהיא מוכנה, מסננים ושוטפים אותה במים קרים ומכניסים לסיר. רוטב לפסטה: מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושום כתוש עד שמזהיבים, מוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט סמיך.
מבשלים את הבטטות עד שנעשות רכות ויוצרים מחית. מטגנים בשמן זית את הבצל והפלפל החריף עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הטונה של פילטונה, מחית הבטטות ורסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל